Wednesday, November 26, 2008

Speeding

Giler babi.

Hehe. Sori la, aku menatang campuran, so aku gune perkataan giler babi. Kepada pembaca-pembaca baru alam siber, maafkan daku. Kepada pembaca-pembaca lama yang juga rakan-rakan di ALAM NYATA, aku rase korg tak kisah kan? Ahaa.

Mlm tadi memang giler. Akibat kemerengan rakanku, kami terjah Cameron Highlands. Ya, di tgh mlm yang agak2 dingin. Hampir tak sempat pulang ke rumah pagi ini. Dalam keta, aku suda siap merangka alasan tak dapat pegi keje. Terbayang-bayang muke suwit Dr Mahtun. Ahaha. Mane tak nyer, mencari stesen petrol pada jam 4 pg di Cameron Highlands satu cabaran takley blah. Naseb baek jumpe. Kalu tak, ouhh, taktau la, tak sempat aku nak pikirkan ketika panik itu melanda. Eh, aku panik ke? Tak lah. Aku cool jek kan. Encik Robin Hood je yang panik tak pasal2. Tu la wei, aku dah kate, PD. Ko nak gak sokong budak kepala mereng tu! Psst, suke la tgk kamu cuak. Heeeeee....

Time balik takley blah. Berbekalkan rasa bersalah yang bertimpa-timpa atas bahu rakan2ku, keheningan mlm retak seribu. Speeding bagai mau giler. Aku mual sbb tu sbnrnyer, tapi sbb aku budak TOUGH aku ckp TAKPE, BAWAK LA LAJU MANE KO NAK. Cisdel btol Encik Robin Hood. Ko tak paham bahasa kias2 ke?? Tapi xpe, wlpn ko speeding, aku tetap rase selamat. Err...selamat ke speeding 160/180?? Ntah. Haha. Naseb baek time kat highway, aku ade tertido wlpn tak lena.

Wlpn ini keje giler di tgh mlm, aku TAK MENYESAL. Serius. Kenapa? Sbb aku pegi dgn org2 yg boleh buat aku rasa selesa. And no, aku bukan mudah percaye org. Cuma, you've earned my trust.

Ouhh giler ngantok skang ni.

p/s: rakan2 aku yang defensive, thanks. blog dan alam nyata lain, jadi biarkan aje k. kita tak perlu buktikan aper2.

5 other story teller(s):

cik bit said...

huhuhuh
knapa aku ta d ajk melakukan kerja gila najis mughallazah nih??
aku rindukan masa2 ini..
huhuhuh..ko tau kan kompem aku mauuu..

huhuuhuh..sampai ati ko jen :(

Aimar said...

padan muka Cik Bit tak dapat ikut.. :p

Best gi Cameron.. And yang paling best dapat tengok muka Jen nak nangis coz takut tak sempat nak kerja pagi ni.. hahaha..

Sweet Thinker said...

rasa selesa la sbb slmt. cuba terkehel skit masa tgh memecut 160. tonggang taw. ahhhah! lenkali jgn wat kije gile. nyosal. cam akoo nyosal pegi belumba haram. keh keh keh!

callister said...

gila ke ape senang2 g cameron~~

atreyu strange said...

cik biha, kamu tu mmg xley kuar. sbb tu tak diajak. lol.

ammar, bp kali aku nk ckp. manede muke nk nangis. kamu salah tafsir airmuke aku! hua3~

ST, bahu aku dh start rs saket mlm ni. sumer gara2 duduk kat blkg. terhuyung hayang aku (wlpn sedang tdo).

callister, mmg ader org yg tgh mereng time tu. tu pasal bwat keputusan naik CH. huhu.

Post a Comment

Hi Anonymous, you are such a coward! Please, I beg you, FLAME me!

  © 2008-2009 'Morning Drink' template by ourblogtemplates.com. Edited by atreyu strange.

Back to TOP