Monday, December 22, 2008

Protes Pertandingan I-Dance

Malam tadi aku sempat terdengar lagi pasal Pemuda PAS bhgn Pulau Pinang yang bengang sebab ader satu kumpulan remaja beragama Islam yang telah dibenarkan untuk bertanding dalam Pertandingan I-Dance (Tarian Jalanan). Sebelum ni, PAS memang dah buat protes, dan yang lebih teruk, protes tu mintak pihak penganjur supaya BATALKAN terus pertandingan tu! Huh, sungguh tidak considerate. Apa ntah beza pertandingan ni dgn rancangan realiti tv sehati berdansa pe jadah tu (maaf, aku xtau title siri itu, aku bukan follower). Nape tak wat protes untuk menghalang rancangan realiti tv tu? Erk. Kalu ader yang protes pasni dan rancangan itu ditamatkan, pasti aku akan dibelasah oleh CikPin yang minat benar rancangan itu! Adehh.

Anyway, berbalik kepada cerita Pemuda PAS PP yang bengang, mereka bengang sbb pihak penganjur benarkan budak2 beragama Islam tu join. Mula2 tu, aku ingat nak berfikiran rasional. Aku pun pikirlah, pasti Pemuda PAS bengang sbb budak2 beragama Islam tu gadis2 belasan tahun yang pakai skimpy clothes pastu menari tarian mengghairahkan ala2 female r&b dancers. Ishk2, memang tak patot sungguh la kalu begitu!

TAPI, aku dapat tau, bdk2 remaja tu hanyalah 3 jejaka yang mengenakan seluar panjang itam, baju kaler putih, dan muke ala2 JOKER! Aikk? Takkan PAS takot ngan Joker kot?? Huhu. Ouhh, nape muke cam Joker? Sbb mereka bertanding sebagai sekumpulan MIMES. LOL. Mimes, LOL, MIMES! What could POSSIBLY go wrong with being mimes?? Adehh, aku ingat takmo speaking, kan dah ter-speaking tu! Haha.

Bising punya bising, kumpulan remaja Islam itu tak berjaya pun ke pusingan akhir. Haha. (Ntah2, sabotaj, supaya PAS bleh hentikan protes drg?? Huhu.)

Hal ni dah menjadi isu politik sbb ia membabitkan DAP dan PAS. Dah lah dua2 pun sayap Pakatan Rakyat. Tapi, kalu btol niat baik Pemuda PAS tu takmau umat dia terjebak dalam kegiatan sosial yang melalaikan, agak2 la wei. Itu hanya satu bentuk tarian yang aku rase menyihatkan je. Miming siot, bukan senang tau x! Kene ader teknik, facial expression yang bagus, badan kene lembik, eh, maksud aku, fleksibel. Heh.

Kalu camni la pemikiran mereka, lepas ni jangan salahkan pihak yang meletakkan syarat ini dalam mana2 dan APA2 pertandingan pun:
  1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia kecuali yang beragama Islam.
Korg buat penganjur jadi serba-salah. Kalu ajak join, kata tak sensitif. Tak ajak join, kata mendiskriminasi.

Dah lah. Sengal tol. Baik gi cekup Mat Rempit. Sioootttttt.

* Aku suke org link aku di blog drg tu. THANK YOU. Tapi aku cukup TAK SUKE kalu niat korg hanya utk menjadi SPY. Jangan begitu yer. MOVE ON. Jangan APIKAN DIRI SENDIRI. Kamu jugak yang terbunuh. *ingat nak ckp kasar, tp aku tgh restrain diri.
* Aku suke link kerana suke kan penulisan blogger. Atau kerana penulis kwn aku. Heeee~
* Encik Nabil, Disney yang tiru name belog aku. Hampeh.

8 other story teller(s):

cik bit said...

ni cite bila ehh??
aku sagt pmlas baca paper..
tp..
aku rs PAS buat utk mengelakkn org2 lain yg Islam masuk...

Aimar said...

Come on la.. Disebabkan itulah aku kureng sikit sama Pas.. Sumpah, jika mereka memerintah Malaysia, aku sanggup jadi cleaner kat Singapore.. Tak pun jadi dancer kat Thailand.. hehehe..

Najwa_La said...

ade eh cite ni??
aku xpnh dengar
mungkin sebab paper pon susah na jmpe kat umah aku ni...
ntah la, aku bab2 ni aku no say
tp mcm agak xberpatutan jugak sebenarnye
bukan org pi bwt strip tease...
hurmm~

atreyu strange said...

bit, dr last week lg. wlpn kumpulan tu x masuk finals, Pemuda PAS tetap tak sokong finals tu diadakan.

aimar, jd stripper kat Phuket, pasti aku pegi tiap mggu! ahaa. (bkn utk jumpe ko yer, utk dpt access FREE dr ko jek! lalala~)

najwa, paper xde, tv kan ader. hehe.

C i k P i N said...

aa...
bile plak aku suke sehati bedansa..

ko da punahkan imej aku yang suci nih!!!

atreyu strange said...

rumusan aku tu agak logik la bile pk2 kan ko suke menari dpn cermin.. erk, aku xpatot bgtau DUNIA yg ko suke menari tu ek? alaaa...TER-bgtau...

*xpe wehh, ni dunia SIBER je. ecehh.

NaBiLSioTT said...

hahaha..aku rase adam sandler tgk ni mesti die rase bersalah berlakon citer tu...apa lagi ko sue lah dorang..kaye la ko nnti...

alone said...

whatever.

ada betul ada salahnya.

Post a Comment

Hi Anonymous, you are such a coward! Please, I beg you, FLAME me!

  © 2008-2009 'Morning Drink' template by ourblogtemplates.com. Edited by atreyu strange.

Back to TOP