Tuesday, April 14, 2009

Babi Hutan

AMARAN: Ini entri penuh kemarahan dan kesedihan.

Babi hutan ni memang dah lama buat hal. Aku bertahan sehingga ke hari ini pun sebab babi hutan ni yang bayar gaji aku tiap bulan. I have no say, ok.

Dari mula aku masuk hutan nih, aku tau aku kena berhati-hati dengan babi hutan ni. Sebabnya, aku dah kena warning dengan pemburu lain yang dah kuar dari hutan nih. Perangai babi ni memang chebi. Arini cakap lain, besok cakap lain. Arini nak perkara A dan mengamuk sebab aku buat perkara B. Besok bila aku dah buat balik perkara A, dia cakap bukan ke lebih baik buat perkara B?? BABI CHEBI!

Bila dia mahukan kuda yang pandai berkira-kira, kami carikan. Tapi bila dia yang buat hal dengan kuda, dia tanya kalau kitorang ada salah cakap dgn kuda. Padahal, kuda itu datang mengadu kat kitorang pasal perangai babi hutan yang memang chebi itu. Ohh, ketika itu memang penuh drama. Lagi baik dari tengok kartun Winnie The Pooh. Kami hanya mampu tergelak sebab babi itu tak sedar bahawa dia yang salah. Bila dah tak dapat nak blame kitorang, dia salahkan kuda itu tak memahami. Bodoh.

Dulu dia kutuk2 monyet. Cakap monyet ni tak reti bwat keje. Reti nak panjat pokok kelapa je. Tapi kelmarin, beliau mintak tolong monyet ini lagi. Haihh, tak tau malu ke babi oi?? Memang kau ni meludah kat langit, kene lobang idung kau sendiri la kan. Pasti monyet ini bergelak ketawa ala2 kejam bila kau mintak tolong dia kan?

Dua minggu ni, aku memang tidak mampu buat perkara lain waktu hujung minggu kerana aku ada masalah yang perlu aku selesaikan. Tiap hari pulang kerja, aku takut untuk tidur keseorangan sebab aku tau aku akan menangis sebelum tidur.

Selama ni bila kau mintak aku submit kerja waktu weekend, aku siapkan jugak. Tak kira kalau ada pari-pari sebelah aku pun, aku masih siapkan dulu. Tak kira kalau ada sang rama-rama yang tunggu aku, aku dahulukan kerja tu. Tapi bila aku menghadapi masalah, kau tahu ke? Kau tu memang pandai tunjuk2 concern dengan muka babi kau tu. Tapi aku tau hati kau busuk. Sebelum ni pun, bila kucing datang mengadu kat kau, kau bagitau satu dunia tentang masalah kucing tu. Bila badak sakit, kau salahkan sakit dia.

Arini, kau maki aku sebab aku tak tolong kau buat kerja waktu hujung minggu lalu. Kau cakap aku sudah hilang minat. Minat? Hey babi, memang minat itu dah lama takde! Aku kerja untuk kau pun sebab aku perlukan duit. Sang kancil kat hutan sebelah pun cakap aku underpaid. Tapi aku bertahan, sebab ini bukan waktu sesuai untuk kehilangan rezeki. Kau kata aku hanya tau nak keluar ENJOY di hujung minggu. BABI CHEBI! Kau memang puki***! Kau sedar tak betapa sedihnya hati ni bila aku dengar kau cakap macam tu??!! Kau tau ke apa aku buat mase weekend baru ni??!! Aku cari rumah, aku bersihkan rumah, maki balik future jiran yang chebi, buat kira2 tengok banyak mana duit yang aku tinggal. Semua ni untuk FAMILI aku. Famili aku yang mahu bina kehidupan semula.

Hidup aku bukan macam hidup kau. Kau tu memang dah lahir dengan sudu perak yang tercucuk kat bontot chebi kau tu. Kau tak punya mak ayah seperti aku. Kau bukan anak sulung. Kau tak tau apa erti kasih sayang antara adik-beradik. Kau tak kenal erti hidup susah. Kau hanya pandai bercakap tapi bercakap pun tak pakai otak. Kau fikir semua orang berfikiran seperti kau. Yang hanya tau mengejar nama. Yang hanya mahu berpendidikan tinggi. Tapi semua itu tak semestinya penting bagi aku, kuda, monyet, pari-pari dan sang rama-rama.

Serius aku sangat marah dan sedih bila kau kata aku hanya tau nak enjoy. Dan balik dari kerja, aku reti tidor je. Memang SIAL lah pemikiran kau tu! Kau sembahyang lima kali sehari pun memang tak guna lah babi! Kau tu memang dah babi hutan pun! To say that you fear God, takyah la babi oi, kau tu memang dah banyak dosa kat dunia nih! Tak payah la tunjuk baik kau tu. Sangat chebi perlakuan itu.

I hope you rot in hell. Just like the satan...


* Kamu berjaya mempengaruhi aku untuk menggunakan perkataan babi.
* Chebi adalah perkataan yang tiada dalam kamus Dewan Bahasa dan Pustaka. Chebi adalah perkataan yang hanya wujud dalam Contact List talipon Sony E milik kamu. Dan chebi bermaksud CIBAI.

9 other story teller(s):

C i k P i N said...

sabar geng..
manyak-manyak sabar..

cari keje baru..
cepat2..
tinggalkan si tua kutuk ta sedar diri tu..
eh silap..
si chebi tu..

atreyu strange said...

sabar tu... aku dah cukup banyak bersabar...
haihh... carikan aku keje Pin!

zaidharis said...

ko nak keje?
prima?
ok tak?
heheheh~

Aimar said...

prima tu syarikat aku.. sengal~

Sabar ye, aku tengah berusaha ni..

zaidharis said...

jadi share partner aku la,
hehe~

atreyu strange said...

erk. takley. kang ade org jeles kite asyik wat keje same2 la zaid.. huhu~

NaBiLSioTT said...

Perghhh...sungguh marah..emo...dramatik..
babi haram!!

blowie said...

makk aihh,betul betul marah ni...
takut pulak baca entry nieh,hahaha

atreyu strange said...

takut ke?? tak perlu la.

ko anggap je entri ni cam citer sang kancil dgn buaya. mase sang kancil lompat2 atas bdn buaya tu, aku kewl jek. haha!

Post a Comment

Hi Anonymous, you are such a coward! Please, I beg you, FLAME me!

  © 2008-2009 'Morning Drink' template by ourblogtemplates.com. Edited by atreyu strange.

Back to TOP