Tuesday, March 09, 2010

Aiman Tak Kesah, Tapi Aku SANGAT KESAH

Awal pagi Sabtu lepas aku naik Broga Hill dengan CikPin, Kamsiah dan Abdul. Agak hampa bila kabus tebal sangat sampai tak tercapai impian CikPin nak tengok sang suria terbit.

Makin hampa bila kabus dah mula beransur pergi, aku perasan lalang2 Broga Hill nampak macam terbakar. Patutlah ramai budak kat Facebook Broga Hill Lovers macam kecewa sejak dua menjak ni. Mungkin cuaca panas siang hari tak dapat diterima oleh lalang2 tue. Tak seronok langsung feeling tu. Kalau ade fire hydrant kat atas bukit tu, dah lama aku berusaha cabut kepala fire hydrant, biar lalang2 tu dapat air, melalui proses fotosintesis dengan jayanya dan menjadi hijau semula!

Tapi, ko gila ke ada fire hydrant kat atas tu???

Hampa.

Tapi kehampaan aku tak berakhir kat lalang2 tu. Meneruskan perjalanan ke puncak bukit Broga, aku perasan sesuatu yang buat aku menyentap, tersentap dan disentap. Memang aku rasa darah aku menyirap naik ke kepala ah masa tue!




MANGKOK HAYUN PUNYE AIMAN!

PEHAL CHEEBUY SANGAT GI CONTENG BATU KAT BROGA HILL NIH??!!!
ELOK2 BAGI KO KEPALA OTAK UNTUK PIKIR, YANG KO GUNE KEPALA LUTUT UNTUK PIKIR TU PEHAL???!!

ADE KO NAMPAK ORANG LAIN NAIK BUKIT TU CONTENG2 BATU???
KO NAK BUAT KENANGAN TERINDAH 01-01-10 MAMA BABAH, KO BUAT KAD KAWEN LA WEI!

TOLOOONNNGGGGGG LA PELIHARA KEINDAHAN BROGA HILL TU!
KO JANGAN ROSAKKAN LAGI BOLEH??!!



@#$%^&*!!!!


Ok. Dah lega.


p.s. Sape kenal mangkok hayun ni, suh dia baca belog nih. Mangkok hayun camni takkan lepas punya dari kutukan aku!
p.p.s. Sentap habis uolls!

17 other story teller(s):

deus X machina said...

bodoh bertingkat2 si aiman ni

Billet-DOux said...

aiyark.. vandalismaimanbengong tol!

aurikelsan said...

hoi..sape conteng tue bengong btul la... btw,i miss broga..penah naik sekali je

atreyu strange said...

@deus, @Billet - tau xpe! sgt geram!

@aurikelsan - jom layan naik broga same2!

the purple perempuan said...

aiman ni kita kasi rejam ramai2. huh

atreyu strange said...

@perempuan purple (suke ati je aku nak terbalikkan nama, haha) - btol tu! org kate, an eye for an eye. jadi kita praktikkan, a stone for a stone!

tp batu ni besar giler! ketinggian batu ni ade la setinggi perempuan dewasa. so, nak rejam pakai batu ni? hahaha!

FaTiN said...

tak baguih ini pasangan kapel. nak lakarkan kenangan indah depa kat batu. lakarkan kat lain. haha

atreyu strange said...

@Fatin - tau xpe! huh.

Anak Perak said...

wah,kita skrg main post emo jer kn.haha..tp btl kurang ajar ler ini owg.x der keje ker.meh tlg spry pagar kat umah aku 2.

enjelinajolipit said...

rajin plak dia membawak spray naik ke broga hill. org angkut jajan ke air ke, dia bawak spray. kretip sungguh!

atreyu strange said...

@Anak Perak - eleh, ko jek yang nak tiru cara aku emo kan, kan, kan? haha.

@enjelinajolipit - yg bwk jajan ngan air pun same jek, littering at every point of the hill!

tapi de bdk bwk twisties aritu baik wor. lepas mkn dia letak plastik twisties dlm beg dia, x buang mane2. baik ah bdk ni. anak sape lah bertuah btol! kahkahkah!

F I T said...

wooo marah nampak...chill la beb hehehe

a'ah pasal advertjob tu, cuba tengok bahagian bawah sekali bahagian advertorial kat nuffnang tu..kan ada tulis dapat RM20..dioran wujudkan ruangan tu untuk tunjukkan kita dapat berapa..tak perlu submit apaa2 kot..just submit permalink kat web proj Alpha..RM20 tu 31 hb nanti..ada tak?

sorry komen dah lari 4x100m dari tajuk hehe

atreyu strange said...

@FIT - ok, roger that! nnt aku check.

woitt! ape nih! kasik pass itu baton la! hang bawak lari lg 100m watpe?!! woitt! woitt!! *sambil lari mengejar FIT*

Jard The Great said...

hehee.. bukan aku

atreyu strange said...

@Jard - you must be MAMA! where's the BABAH?!! cepaatt!! jgn sorokkan BABAH AIMAN!

zac zirwan said...

haha..dier bajet ukir name di awan biru la kununnye tu..kui3

atreyu strange said...

@zac - kalu nak cakap pasal ADAT yg xpenah ditelan zaman, INI LAH dia! ukir nama atas batu/pokok demi chenta sejati! wekk!

Post a Comment

Hi Anonymous, you are such a coward! Please, I beg you, FLAME me!

  © 2008-2009 'Morning Drink' template by ourblogtemplates.com. Edited by atreyu strange.

Back to TOP