Wednesday, September 01, 2010

Signal light

Tiga hari berturut-turut, aku hampir bertemu dengan kemalangan jalanraya. Memang makin tak sedap hati jadinya. Pagi ni, masa menyusur dari Subang ke arah NPE ada motor jatuh betul2 tepi keta aku. Nasib baik ada kesesakan lalu lintas di hadapan jadi aku bawak slow je, kalau tak, kemungkinan motor tu berlanggar dengan Falkor yang hensem.

Puncanya, sebuah kereta Myvi yang dah tau takde lane kat sebelah kiri aku, tapi nak jugak pancung depan aku. Akibatnya, masa kereta tu brek tetibe untuk pancung lane aku, motor kat belakang tak sempat nak brek abis, jadi bergesel dgn Myvi lalu terjatuh tepi keta aku. Nasib baik penunggang motor tu steady jek, boleh bangun balik dan berlalu pergi. Sempat jugak dia honk keta Myvi tu tapi si driver boleh plak buat bodoh. Si driver tu pun stail, nak pancung lane aku, tapi takde plak nak bagi signal light.

Bila dah jadi camtu, setiap keta yang nak pancung aku TANPA SIGNAL LIGHT pagi tadi, aku honk. NO way aku nak kasi can kat korang. Sila beradab sket ketika ada kesesakan lalulintas. Semua orang nak sampai ofiz awal, bukan kau sorang je. Nak pancung depan aku boleh, tapi sila letak signal light awal2. Kau bagi signal light, memang kebiasaannya aku izinkan kau pancung depan aku (tidak lebih dari sebijik kete pada satu masa lalala). Kau angkat tangan tanda respek, lagi aku suka. Sekurang2nya kalau kau bagi signal light, org tepi kau tau, org blkg kau nampak. Takde lah sampai nak ter-eksiden.

Aku rasa aku nak implement benda sama minggu depan. Sape pancung tanpa signal light, memang aku nak honk. Signal light tu takde la jauh mane dari stering dan takde la berat pun. Lagi pun stuck in traffic jam ni sangatlah membosankan. Boleh jadi hobi baru honk2 orang nih. Haha.

10 other story teller(s):

*Miss Geli^ said...

aku tak kira..time aku rasa aku nak hon, aku hon je...rasa macam duk kat medan perang je bila bawak keta ni

..nOj.. said...

pastikan hon tu bunyi dia kuat dan memekakkan telinga. kalo setakat hon bunyi cam hon kete aku, aku mmg malu nk hon org. hehehe

Matjoe said...

bagus, jgn kasi pancung org x bagi signal. membahayakan

Delorfilinde said...

lol.. seriously, why don't they use their damn signals?! i get pissed off too.

atreyu strange said...

@Miss Geli - slalunya aku baik. aku biar je. tp arini, ntah la, tetibe terasa cam nk hon2 org je. huhu.

@noj - alaa mesti comel je bunyi hon kete ko! haha!

@matjoe - yeahh, kita hon aje! haha.

@delorfilinde - exactly! it isn't difficult to turn on the signals!

MsXeRoZ Nicole said...

GANAS!!! eh wait till u meet bus driver. SAMPAI NAIK DIVIDER and nak bergasak pancung depan kereta org. wtf..

k3i said...

aku in love ngn org yg angkat tangan.. budi bahasa msti ada wooo..

p/s: lagi2 bulan posa, aku rajin honk. syiokkkk woo!

atreyu strange said...

@MsXeroz - Ooooo if bus, I mmg tak berani lawan. T__T

@k3i - bulan pose la ko patut jadi bdk baik. chaitt.

deus X machina said...

nasib baik gua merempit ke tempat keje, keh keh keh

akufrazi said...

ko patut guna hon macam treller je.. kasi berdengung itu keta yg nak pancung tapi tiada mau kasi signal... hahaha... baru dia terkezutttttt

Post a Comment

Hi Anonymous, you are such a coward! Please, I beg you, FLAME me!

  © 2008-2009 'Morning Drink' template by ourblogtemplates.com. Edited by atreyu strange.

Back to TOP